Застаріла житлова забудова

В Києві планують реконструювати застарілі житлові квартали для створення більш комфортних умов для його мешканців. Про це повідомили в Київській міській раді.

Одна з ініціаторів рішення, депутатка Київради Юлія Ярмоленко, повідомили, що необхідно комплексно розв'язати питання оновлевлення житлових будинків для розвитку інфраструктури. Зокрема, пристосувати будинки для людей з особливими потребами, покращити ізоляцію та енергоефективність будинків тощо.

Юлія Ярмоленко

Застарілі житлові будинки потребують реконструкції, це пов'язано з поганими інженерними мережами. Треба розробити послідовний план дій задля усунення цих недоліків. З точки зору економії краще було б комплексно виправити недоліки, ніж робити точковий ремонт.

За словами іншого столичного депутата Ярослава Федоренко, ПП "Інститут урбаністики" вже розробив план комплексної реконструкції застарілих кварталів в столиці. Також він запевнив, що реалізція таких проєктів допоможе створити комфортні умови для проживання в таких будинках та допоможе майбутньому розвитку соціальної інфраструктури.

Ярослав Федоренко

Підтримка та реалізація програми забезпечить створення комфортних та безпечних умов для проживання мешканців. Це сприятиме подальшому розвитку соціальної інфраструктури та забезпечить підвищення ефективного використання міських територій.

Крім цього, за словами Федоренка, реалізація цієї програми допоможе залучити додаткові інвестиції та збільшити розмір податкових надходжень до місцевого бюджету, що сприятиме подальшому розвитку Києва. 

Модульні містечка відкриють ще в трьох населених пунктах Київщини