В Солом'янському районі студенти облаштували мультифункціональне укриття: фото
Фото - науково-мистецька платформа "Острів"

Студенти КНУБА спроєктували та облаштували у власному гуртожитку новe мультифункціональне укриття. Воно знаходиться за адресою вулиця Волинська, 14/11. 

Про це повідомила науково-мистецька платформа "Острів". 

Ініціативна група спільно з науково-мистецькою платформою, яка знаходиться в університеті, відремонтували підвал.

"Часто люди згуртовуються в процесі роботи. Так відбулося й у випадку з укриттям в гуртожитку: цей проєкт значно підсилив формування проактивної групи студентства, яка продовжує розвивати спільноту довкола подій в укритті", — розповіли в "Острові".  

Тепер в підвалі гуртожитку облаштовано цілий комплекс приміщень, де студенти можуть не лише ховатися під час повітряної тривоги, але й проводити вільний час. 

"На першому етапі студент(к)и в межах практики виконали роботи з демонтажу, а протягом наступних декількох місяців — виготовляли меблі та облаштовували укриття. На завершення ремонту в просторі вже вирувало життя: фотовиставки, музичні заходи, збори книжкового клубу", — розповіли представники платформи. 

Зараз укриття оснащене столами, зручними лавами, сценою з екраном та навіть столом для пінг-понгу. 

Після того, як команда платформи облаштує декілька таких укриттів, вона планує резюмувати весь набутий досвід у схемах та описах. Матеріали опублікують, щоб вони стали доступні для всіх, хто бажає реалізувати такі проєкти у своїх просторах.

Зараз "Острів" працює ще над двома укриттями в Києві. 

"Ми досліджуємо це питання вже рік. Функціонування укриття 24/7 з хорошим рівнем облаштування і забезпеченням продуктивного проведення часу — єдина модель, яка стимулює мешканців спускатися у сховище не лише під час повітряної тривоги", — розповів архітектор проєкту Роман Сах.

Для ліцею у Борисполі будують протирадіаційне укриття: фото