Школа

Навчальний рік в українських школах планують почати 1 вересня, в режимі офлайн. Але в  умовах воєнного стану, очну форму навчання у закладах освіти відновлять лише за умови наявності бомбосховищ. Якщо у школах не буде вистачати місця на всіх учаників освітнього процесу, є рекомендації щодо розділення освітнього процесу на декілька змін.

Про це повідомив Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

Фото: klymenko-time.com

Є рекомендація стосовно формування змішаного навчання, де деякі дисципліни будуть вивчатися онлайн, деякі дисципліни – офлайн, в тому числі застосовуючи змінність освітнього процесу

Очне навчання впроваджуватимуть лише за згоди з обласними та Київською військовими адміністраціями.

Освітні заклади, які повернуться до очної форми навчання, матимуть “паспорт безпеки”.Це затверджений план евакуації з розрахунком часу та відстані до бомбосховища. Кожен з батьків повинен бути проінформований, в яких безпекових умовах має навчатися його дитина. 

Вчителі, які наразі перебувають за кордоном, повинні повернутися в Україну, якщо їхній освітній заклад повернеться до очної форми навчання. Якщо ж керівництво школи ухвалить дистанційну роботу, тоді викладачі зможуть продовжити працювати онлайн. 

Якщо батьки мають сумнів щодо безпекової ситуації та не хочуть віддавати дитину на очне навчання, вони можуть обрати іншу форму (дистанційну, індивідуальний графік, екстернат.

Чи готові школи до очного навчання під час війни: про укриття в закладах освіти