Знесеня пам’ятник возз'єднання з росією
Фото: t.me/OleksiyKuleba

В місті Переяславі на Київщині демонтували монумент, що був встановлений з нагоди 300-річча так званого "возз'єднання" України та росії. Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

Знесеня пам’ятник возз'єднання з росієюЗнесеня пам’ятник возз'єднання з росією

Чиновник розповів, що пам'ятник було демонтовано за рішенням громади та органу місцевого самоврядування. Також він наголосив, що після звірств російської армії на Київщині про якісь дружні стосунки з країною-агреморкою не може йти мови.

Як зазначив Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, ще до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну більша частина переяславців, а саме 80%, виступали за демонтаж пам’ятнику. Він назвав це прикладом цивілізованого підходу до позбавлення від пережитків радянських часів та міфів про дружбу України та росії.

Міністр наголосив, що монумент згодом буде передано на зберігання в Національний історико-культурний заповідник "Переяслав".

Олександр Ткаченко

Я радий, що місцева влада врешті-решт демонтувала пам'ятник, підтримавши рішення Міністерства культури та інформаційної політики України та громади.

Нагадуємо, що Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були звільнені від російських окупантів на початку квітня. У визволених містах і селах зафіксовані масові руйнування та жорстокі вбивства росіянами цивільних.

Арку дружби народів офіційно перейменували: яка нова назва