В озеро Синє скидатимуть артезіанську воду: подробиці

В озеро Синє на Виноградарі скидатимуть чисту артезіанську воду. Про це повідомили у КП "Плесо". 

Скид води відбуватиметься згідно з річним графіком на насосній водопровідній станції "Виноградар-1". Роботи з промивки резервуарів чистої води та її скид заплановані на такі дати та час:

  • 07 серпня 2024 року з 22:00 до 05:00
  • 12 серпня 2024 року з 22:00 до 05:00
  • 13 серпня 2024 року з 22:00 до 05:00
  • 14 серпня 2024 року з 22:00 до 05:00

Артезіанська вода проходить через природні фільтри землі, тому є чистою та безпечною для навколишнього середовища, розповіли фахівці.

Промивка резервуарів чистої води є стандартною процедурою. Це дозволяє забезпечувати належне функціонування насосної станції та підтримку якості водопостачання. Скид води є частиною цієї процедури. 

В озеро Синє на Виноградарі скидатимуть чисту артезіанську воду

Нагадаємо, що озера Синє вже фактично немає. На місці водойми залишилося маленьке болото, дно практично повністю заросло травою. У "Плесо" говорять, що вони вже п’ять разів оголошували про проведення тендеру щодо реалізації заходів з розчистки водойми.

"Проте кожного разу тендер був відмінений або через неспроможність учасників якісно підготувати документи, або через подання пропозицій, що перевищували встановлений ліміт фінансування. Ми продовжуємо працювати над реалізацією проєкту з відновлення озера Синє і найближчим часом оголосимо новий тендер", — розповіли у "Плесо". 

Врятувати озеро Синє: у Києві шукають підрядника для ревіталізації водойми