В Україні незабаром відкриється туристичний вело-пішохідний маршрут

Маршрут проходить через 10 областей від Ужгорода до Харкова та символічно об’єднує Захід і Схід. Шлях пролягає лісовими стежками, повз дивовижні пам’ятки культури та захоплюючі краєвиди. Переглянути його можна за посиланням. Мета проекту – розвинути внутрішній туризм в Україні та розкрити його потенціал усьому світові.

Тепер “Вишивиний шлях” готується до відкриття! 1 березня 2016 року стартувала кампанія Всеукраїнського соціального проекту «Вишиваний Шлях» на платформі колективного фінансування Спільнокошт.

Організатори розраховують на підтримку проекту українцями та очікують зібрати 50 000 грн за 70 днів. Дізнатися більше та фондувати.

Ідея виникла ще в далекому 2011 році, коли автор проекту Анатолій Циркун подолав всесвітньо відомий Шлях Пілігримів в Іспанії – El Camino de Santiago. Надихнувшись і перейнявши міжнародний досвід, ми вирішили розробити унікальний туристичний трек через всю Україну, який би інтегрувався в європейську мережу маршрутів.

За словами координатора проекту Катерини Ганус, «в Україні справді є на що подивитися! Ви знали, наприклад, що в Полтавській області є піраміди? А про те, що на Тернопільщині знаходиться найдовша у світі гіпсова печера?

Ми маємо неймовірний потенціал. Проблема в тому, що мало хто про нього знає і дбає. Наш проект – спосіб показати усім цікаву, різноманітну, туристичну Україну».

Для того щоб зробити подорож Вишиваним Шляхом максимально комфортною та насиченою, команда проекту відшукала усі можливі об’єкти інфраструктури на ньому: місця для ночівлі, харчування, природні та культурні пам’ятки тощо. На маршруті знаходиться 310 населених пунктів та більше 500 туристичних атракцій, інфраструктурна база нараховує більше 2000 об’єктів, – і це тільки початок, запевняють організатори!

Зараз активісти працюють над створенням потужної інтерактивної веб-платформи, яка стане своєрідною «соціальною мережею для мандрівників».

Вона складатиметься із сайту та мобільного додатку, завдяки яким кожен зможе спланувати свій пішохідний або вело-похід. Офіційне відкриття проекту відбудеться у травні 2016 року у форматі грандіозного велопробігу Вишиваним Шляхом, долучитися до якого зможе кожен охочий. Деталі майбутнього заходу будуть оголошені на сторінках проекту в соціальних мережах.

Проект підтримує Асоціація велосипедистів Києва, регіональні адміністрації, Міністерство аграрної політики та продовольства України, а також ряд посольств: Великобританії, Франції, Нідерландів. Долучайтесь і ви до проекту «Вишиваний шлях», аналогів якому в Україні немає!

Джерело - Громадський простір