В окупованому Мелітополі викрали вже понад сотню людей — мер міста
Фото: РИА "Мелитополь"

В тимчасово окупованому Мелітополі російські військові, яким допомагали колаборанти, вже викрали понад сотню місцевих мешканців. Про це у своєму відеозверненні заявив мер міста Іван Федоров.

Він розповів, що російські окупанти продовжують безпричинно масово викрадати мелітопольців. Наприклад, тепер вони почали викрадати педагогів.

"З незрозумілих причин вже викрадаються викладачі з нашого педагогічного університету. Сьогодні кількість викрадених городян колаборантами та солдатами-окупантами становить понад сто людей", — відзначив Федоров.

За його словами, окупанти вимагали від викладачів та директорів шкіл, щоб ті відновили навчання російською мовою. Після того, як це не спрацювало, вони тепер намагаються "використати дітей як живий щит" та відновити навчання у дитячих садках.

"Я впевнений, що цього не вийде, не захочуть директори та викладачі дитсадків бути колаборантами... Також виглядає смішно початок навчального процесу в технікумах та ПТУ, коли із тисяч наших учнів на пари приходять три людини", — зазначив Федоров.

Спротив російській окупації, день 43