В окупованому Енергодарі росіяни розганяють мирний мітинг на підтримку України

Вранці 2 квітня жителі окупованого Енергодару вийшли на мирний мітинг на підтримку України. Російські військові відкрили по них вогонь, у місті глушать зв'язок, а учасників мітингу почали пакувати в автозаки. 

Про це повідомляє "Енергоатом"

"Сьогодні зранку мешканці міста зібралися на мирний мітинг на підтримку України. Вони співали гімн і розмовляли між собою. За цим спостерігали русскофашистські окупанти. Коли енергодарці почали розходитися, під’їхали автозаки, у які загарбники почали пакувати місцевих", — зазначили на офіційному Telegram-каналі підприємства. 

Згодом у місті прозвучало декілька вибухів, а по мітингуючих відкрили вогонь. Наразі відомо про кількох енергодарців, які потрапили до лікарні з травмами та важкими опіками — через влаштовані окупантами вибухи і мінометні черги в районі БК "Сучасник". 

Також відомо, що у місті почали глушити зв'язок.

"Пропав дротовий Інтернет, телефонні дзвінки також неможливі. Рашисти діють так, щоб світ не дізнався про їхні злочини проти мирних енергодарців! Зокрема, сьогоднішні вибухи та масовані обстріли невинних людей", — написали в "Енергоатомі". 

Спротив російській окупації, день 38