В Енергодарі підірвали мера-колаборанта
Фото з Telegram

В тимчасово окупованому росіянами Енергодарі Запорізької області від вибуху постраждав призначений загарбниками "голова народної адміністрації" Андрій Шевчик. Про це повідомив мер міста Дмитро Орлов.

За його словами, вибух стався зранку 22 травня в домі на вулиці Курчатова, де мешкає Шевчик. Зараз обставини події з'ясовуються. За словами Орлова, вже є точне підтвердження, що під час вибуху отримали поранення сам Шевчик та його охоронці. Їх госпіталізували до лікарні з травмами різних ступенів важкості.

За повідомленнями в місцевих Telegram-каналах, вибух стався, коли "народний мер" Шевчик заходив у під'їзд. Вибухом винесло вхідні двері.

В Енергодарі підірвали мера-колаборанта

На думку Орлова, ціллю невідомих "партизанів" був саме самопризначений "мер" Енергодара, адже ніхто з місцевих мешканців не постраждав. Раніше 48-річний Шевчик був депутатом від "ОПЗЖ", а після початку повномасштабного російського втогнення він перейшов на бік окупантів та очолив "народну адміністрацію" міста.

"Під час вибуху ніхто з мешканців під’їзду не постраждав. З цього можна зробити очевидний висновок що чекали саме на колаборанта і ударили точно та прицільно", — додав мер Енергодару.

На Запоріжжі 40 окупанті прострілили собі кінцівки: їх доставили до лікарні