В одному з ліцеїв Київщини облаштували сучасне укриття подвійного призначення: фото

У ліцеї в Гатному відкрили 2 чергу укриття — майже 300 кв.м., першу облаштували торік — 750 кв.м. У ліцеї в Гатному облаштували сучасне укриття подвійного призначенняЦе дозволило повністю перейти на навчання офлайн навесні 2023 року. 

Про це розповів очільник Київської обласної державної адміністрації Руслан Кравченко.

В ліцеї на сьогодні в дві зміни вчаться понад 1,1 тис. дітей. У ліцеї в Гатному облаштували сучасне укриття подвійного призначенняТакож укриттям користуються вихованці дитсадка, який розташований поруч.

Другу частину укриття облаштовували на умовах співфінансування — субвенція з держбюджету та місцевого бюджету.

За 5 місяців приміщення капітально відремонтували. Облаштували ще три зали для навчань — тепер кожен клас під час тривоги може займатися в окремому приміщенні. У ліцеї в Гатному облаштували сучасне укриття подвійного призначенняЄ необхідні меблі, інтерактивна дошка, інтернет, сучасна протипожежна система, вентиляція та кондиціонування. Також передбачені запаси води та їжі. 

Гатненський ліцей забезпечений генератором. У ліцеї в Гатному облаштували сучасне укриття подвійного призначенняУкриття відповідає всім вимогам сьогодення. Це безбар’єрний простір. Для осіб з особливими освітніми потребами облаштована підйомна платформа та один із санвузлів. 

Укриття подвійного призначення — крім звичних уроків, тут можна проводити гуртки та спортивні заняття.У ліцеї в Гатному облаштували сучасне укриття подвійного призначенняСховище в позашкільний час відкрите для всіх мешканців громади.

Як зазначив голова Київської ОДА, протягом 2022-2023 років в закладах освіти на Київщині відремонтували понад 900 укриттів — наразі в області в школах та садках функціонує більше, ніж 1,2 тис. сховищ.

У 2024 році в закладах освіти регіону планують облаштувати понад 100 сучасних укриттів, які відповідатимуть всім вимогам безпеки.

Раніше “Наш Київ” писав, що у Славутичі будують нове укриття для дитсадка.

У застосунку “Київ Цифровий” об’єднали мапу укриттів і пункти обігріву: як працює сервіс