В обласному центрі ментального здоров’я відкрили відділення медико-психологічної реабілітації: фото

У Ворзелі в Київському обласному центрі ментального здоров’я відкрили відділення медико-психологічної реабілітації. 

Про це розповів очільник Київської обласної державної адміністрації Руслан Кравченко.У Ворзелі в Київському обласному центрі ментального здоров’я відкрили відділення медико-психологічної реабілітаціїРосійські війська значно пошкодили будівлі центру, що з перших днів повномасштабного вторгнення перебував під окупацією.   

Приміщення потрапили під обстріли, а майно  розграбоване росіянами, які жили в закладі.У Ворзелі в Київському обласному центрі ментального здоров’я відкрили відділення медико-психологічної реабілітаціїНове відділення відкрили у приміщенні, яке найбільше постраждало від рук окупантів  його відбудовували протягом 2023 року.

Відділення розраховане на 25 ліжок. Є 3 реабілітаційні кімнати, де надають понад 20 різних послуг. У Ворзелі в Київському обласному центрі ментального здоров’я відкрили відділення медико-психологічної реабілітаціїПрийматимуть як військових, так і цивільних — лікування для кожного пацієнта підбирають індивідуально. 

Регулярно проводять групові тренінги, для ефективної та швидкої реабілітації застосовують сучасне технічне обладнання.У Ворзелі в Київському обласному центрі ментального здоров’я відкрили відділення медико-психологічної реабілітаціїНаприклад, новітні VR-шоломи, які ефективні в роботі, якщо пацієнт має гіперпильність, тривожність. 

Є також програмно-технічний комплекс RehaCom, який використовують при лікуванні тих, хто має проблеми через тривале виснаження.У Ворзелі в Київському обласному центрі ментального здоров’я відкрили відділення медико-психологічної реабілітаціїАктивно до реабілітації пацієнтів залучають волонтерів.

Голова Київської ОДА зазначив, що медична інфраструктура області зазнала чималих втрат  з початку повномасштабного вторгнення росіяни зруйнували 130 об'єктів медустанов (понад 100 вже відновили). У Ворзелі в Київському обласному центрі ментального здоров’я відкрили відділення медико-психологічної реабілітації“Наш Київ” також писав, що у Борисполі будують інноваційний ветеранський центр. 

У Київському обласному перинатальному центрі оновили реанімацію для новонароджених