В небезпечному місці на Валах облаштують наземний перехід

В Подільському районі столиці, на перетині вулиці Костянтинівської з Верхнім та Нижнім Валами, облаштують регульований наземний перехід.

Таку відповідь надав Департамент транспортної інфраструктури КМДА на депутатський запит Сергія Башлакова. Документ виклала на своїй сторінці у Facebook активістка Уляна Полтавець.

Згідно з документом, фахівці «Центру організації дорожнього руху» вже розробили схему організації дорожнього руху на цьому перехресті з урахуванням облаштування наземного переходу. Вона вже пройшла погодження в Управлінні патрульної поліції Києва і зараз знаходиться на затвердженні в Департаменті транспортної інфраструктури.

Після затвердження цієї схеми у відповідних інстанціях почнуться роботи з облаштування переходу. Орієнтовно це буде другий квартал цього року.

Відзначимо, що Уляна Полтавець в лютому створила петицію з проханням облаштувати наземний перехід на цьому перехресті. Річ у тому, що через недобудований «будинок-монстр» на перетині Нижнього Валу та вулиці Костянтинівської деякі виходи з існуючого підземного переходу є фактично заблокованими. Тож пішоходам доводиться перебігати дорогу, ризикуючи своїм життям, щоб потрапити на інший бік вулиці.

Схема переходу на перетині Костянтинівської та Валів, яку запропонували активісти

Раніше повідомлялось, что в столиці чоловік впав у підземний перехід і зламав ліхтар.