McDonaldʼs

Мережа McDonald’s готується знову відкрити свої заклади в українських містах. Про це в інтервʼю Forbes повідомила CEO компанії в Україні Юлія Бадрітдінова.

Вона не назвала конкретних строків відкриття ресторанів, проте зазначила, що кожен крок має бути зваженим, а компанія ставить собі за мету відповідати усім стандартам.

"Ми не можемо просто так відкритися, поки не переконаємось, що все відповідає нашим вимогам", — відзначила Бадрітдінова.

Водночас керівник одного з київських ресторанів McDonald’s на умовах анонімності розповів Forbes, що відкриття закладів може початися з серпня. Але тільки в тому випадку, якщо будуть узгоджені питання безпеки.

"Зараз ми працюємо над оновленням протоколів безпеки. Цей процес, поміж іншого, включає перегляд кожної нашої локації на предмет наявності поряд бомбосховищ. Коли звучить сигнал "повітряна тривога", ресторани терміново мають зачинятися, що само по собі є досить непростим процесом, оскільки ресторан – це мінізавод зі складним обладнанням і великою кількістю відвідувачів", — сказала Бадрітдінова.

Також McDonald’s зараз займається відновленням своєї мережі постачальників. Переважна більшість з них працюють, але через зруйновану інфраструктуру деякі продукти доведеться закупати в інших регіонах чи країнах. Йдеться про пакування, соки тривалого зберігання, соуси тощо.

Коли почалася повномасштабна війна, всі ресторани мережі закрили, а наявні в них продукти компанія віддала міськрадам. За словами Бадрітдінової, йдеться про понад 200 тонн продукції на суму близько 70 млн грн.

Крім того, McDonald’s працює над тренінгами для відновлення знань і навичок своїх працівників та розробляє тренінги щодо роботи з ПТСР.

У мережі японських ресторанів запускають українське меню