В Маріуполі жінка виправдовувала окупантів та просила їх "звільнити" місто

Правоохоронці арештували мешканку Маріуполя, яка виправдовувала дії російських окупантів та просила їх "звільнити місто". Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура.

За даними слідства, у березні 43-річна жінка, ховаючись від ворожих обстрілів разом з іншими мешканцями міста у приміщенні Маріупольської камерної філармонії, з ідеологічних міркувань неодноразово виправдовувала дії окупантів. Пізніше, під час евакуації з Маріуполя, та сама жінка на російському блокпосту прославляла загарбників та просила їх "скоріше звільнити місто".

Жінку затримали та обрали їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 992 тисяч грн.

Її підозрюють у запереченні, вчиненому повторно виправдовуванні та визнанні правомірною збройної агресії рф проти України, розпочатої у 2014 році, а також глорифікації представників збройних формувань рф (ч. ч. 1, 3 ст. 436-2 КК України). За цією статтею жінці загрожує позбавлення волі строком до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Спротив російській окупації, день 39