Маріуполь

Під час розбирання завалів багатоповерхівки в тимчасово окупованому Маріуполі в підвалі будівлі виявили тіла близько 200 місцевих жителів. Про це повідомив радник міського голови Петро Андрющенко.

За його словами, йдеться про будинок на проспекті Миру, в районі приміської АЗС-2. Виявлені тіла людей, що загинули під завалами, були з високим ступенем розкладання.

"Через відмову місцевих збирати та упаковувати тіла загиблих, МЧС росії залишило місце робіт. Тіла загиблих залишились на місці, через частково розібрані завали сморід чутно майже у всьому кварталі", — написав Андрющенко.

Він додав, що процес перепоховання та ексгумації тіл загиблих маріупольців з дворів багатоповерхівок, де їх доводилось ховати родичам або знайомим під час обстрілів міста, був фактично зупинений. Для "офіційного" безкоштовного перепоховання загиблих необхідно дочекатись черги та самостійно привезти тіло загиблого до імпровізованого "моргу". При цьому людям доводиться видавати, що вони тільки-но знайшли тіло або погоджуватись на запис відео, де заявник скаже, що померлий загинув від рук саме українських військових.

Маріуполь

"Через такі умови в імпровізованому моргу біля "Метро" на вулиці складено в пакетах велику кількість трупів. Місто перетворилось на суцільне кладовище", — додав заступник мера.

Kozak System записали пісню "Азов – сталь" про захисників Маріуполя