Маріуполь
Фото: t.me/andriyshTime

Окупаційна влада тимчасово захопленого росіянами Маріуполя вирішила продовжити навчальний рік в місті до 1 вересня. Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

За його словами, окупанти "вчитимуть" маріупольських дітей все літо, щоб деукраїнізувати їх та підготовити до навчального року за російською програмою. Викладати школярам будуть російську мову та літературу, історію росії та математику — теж російською мовою. 

Загалом у зруйновному місті загарбники планують відкрити дев'ять шкіл. Однак поки що їм вдалося знайти тільки 53 вчителі.

"По шість вчителів на школу — яскрава ілюстрація російської освіти в Маріуполі прі окупації", — додав Андрющенко. 

Крім того, окупанти активно "обробляють" російською пропагандою мешканців Маріуполя, які залишились в місті. Для цих цілей вони запустили три мобільні "пропагандаавто" та додатково встановили 12 великих телевізорів у всіх місцях масового скупчення людей — біля пунктів видачі гуманітарки, пунктах оформлення документів та місць доступу до води. На цих екранах без зупинки показують російські телеканали та ролики про "покращення життя" маріупольців при окупаційній владі.

В Маріуполі під завалами багатоповерхівки взнайшли тіла 200 людей