Як двоє водіїв Київпастрансу евакуйовували людей з-під окупації

Міський голова Києва Віталій Кличко розповів, як двоє водіїв "Київпастрансу" евакуйовували людей з передмість столиці наприкінці лютого. 

Йдеться про 46-річного Андрія Федорова та 63-річного Анатолія Жереба, які до початку повномасштабної війни обслуговували міські маршрути "Залізничний вокзал — Харківська", "Деміївська — Залізничний вокзал", "Деміївська — Васильківська", а також один із маршрутів на Троєщині. Водії мають понад 30 і 20 років стажу відповідно. 

Як водії Київпастрансу рятували людей з передмість Києва

12 автобусів щодня я відправлялв автопарк на Білогородку. Збирали колону, з супроводженням ДСНС, карет швидкої допомоги. Супроводжувала нас поліція до останнього блокпосту української армії 

Як водії Київпастрансу евакуйовували людей з передмість КиєваЛюдей евакуйовували із Білогородки, Бучі, Гостомеля.

"У Боярці нас ставили в колону. Там багато було автобусів. І власними авто люди їхали. Ми проїжджали, швидка була прострілена, двері всі відкриті, всі сидіння були вирвані. І там багато було військової техніки розбито. Ми дивилися, страшно...", — ділиться Анатолій Жереб. 

Як водії Київпастрансу евакуйовували людей з передмість КиєваЧоловік розповідає, що бувало так, що автобуси були повністю забиті. А були дні, коли з передмість Києва нікого не везли. В один із таких днів Анатолій потрапив під російських обстріл. 

Як водії Київпастрансу евакуйовували людей з передмість Києва"Це було 14 березня. Почався обстріл. Перший снаряд упав десь 25-30 метрів трохи позаду мене. Через хвилину-дві був дуже сильний вибух з хвилею на мій автобус. Мені в очах стало темно. Засипало порохом. Я витерся злегка. Бачу, я увесь в крові. Осколки потрапили в голову і в ноги", — розповів Анатолій.

Як водії Київпастрансу евакуйовували людей з передмість Києва

Через пошкодження автобус Анатолія Жереба не зміг їхати. На щастя, чоловіка підібрав його колега — Андрій Федоров. 

Як водії Київпастрансу рятували людей з передмість Києва

Осколки летіли — страшно! Як мені кажуть: ти просто в сорочці народився. Я про це не думав. Знав, що треба їхати, бо там люди
Багато льотчиків загинули: Зеленський розповів, як допомогали захисникам Маріуполя