В Київській області побудують два заводи з перероблення відходів

На Київщині в рамках реформи управління відходами побудують два сучасних сміттєпереробних заводи.

Про це повідомив Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

Закон "Про управління відходами" був підписаний 22 червня. І це перший інвестиційний проєкт, який реалізують у Київській області.

На Київщині побудують сміттєпереробний завод"Сьогодні з головою  Київської обласної державної адміністрації Олексій Кулеба, Бориспільським міським головою Володимир Борисенко,  Броварським міським головою Ігор Сапожко та Фастівським міським головою Михайло Нетяжук підписали меморандум про співпрацю та партнерство. А фактично  закріпили домовленості про об'єднання зусиль для будівництва сучасних сміттєпереробних потужностей в області", — йдеться в повідомленні.

Заводи побудують на території Бориспільської, Броварської та Фастівської громад. Особливістю нових заводів буде використання одразу декількох технологій обробки: глибоке сортування відходів з виділенням таких матеріалів, як скло, пластик, металолом та перероблення харчових відходів з подальшим виробництвом біометану.

Планується переробляти від 35 до 120 тис. тонн відходів на рік. В Київській області планується побудувати до 10 таких нових підприємств.

На Київщині встановлять додаткові камери із розпізнаванням обличчя