В київській клініці Охматдит вперше в Україні використали ендокапсулу для обстеження дитини

В київській клініці Охматдит вперше в Україні використали ендокапсулу для обстеження дитини. Про це повідомили представники МОЗ у Telegram.

В київській клініці Охматдит вперше в Україні використали ендокапсулу для обстеження дитини.Ендокапсула це спеціальна камера, що дозволяє побачити слизову оболонку тонкого кишківника безболісно та безпечно. Під час обстеження пацієнт може вільно рухатися, гратися та навіть бігати й стрибати. Важливо, що її можна використовувати дітям з двох років. Через годину після проковтування капсули пацієнт може пити, а через три – їсти. 

В клініці Охматдит вперше в Україні використали ендокапсулу для обстеження дитини"Ендокапсули є абсолютно безболісним та безпечним для пацієнта, адже капсула є одноразовою, під час дослідження капсула проходить самостійно шлунково-кишковий тракт і виходить природним шляхом" — кажуть у МОЗ.

Завдяки новітнім технологіям такі обстеження не будуть приносити стільки стресу для маленьких пацієнтів та для їхніх батьків та лікарів.

Раніше ми писали, що стіни дитячої лікарні "Охматдит" прикрасили муралами з картинами української художниці Марії Примаченко. 

Операції робили під час тривог та обстрілів: як працює лікарня "Охматдит" у Києві