Сяйво книги

З 24 травня в центрі Києва відновила роботу муніципальна книгарня "Сяйво книги" та кав'ярня "Сяйво кави". Про це повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

"У столицю поступово повертаються містяни, і місто потроху оживає. Відкриваються магазини, кав’ярні та кафе. Відновили роботу муніципальна книгарня "Сяйво книги" та муніципальна кав’ярня "Сяйво кави". Тож із 24 травня усі охочі можуть поповнити свою книжкову поличку новими книгами, а також випити кави у центрі міста", — сказав чиновник.

Книгарня приймає відвідувачів за адресою вулиця Велика Васильківська, 6. Зараз вона працює щоденно з 10:00 до 18:00, без перерви на обід. Для власників "Картки киянина" у "Сяйві книги" діє постійна знижка у розмірі 20% на весь асортимент, а в кав’ярні "Сяйво кави" — знижка 10% на всю продукцію.

Книгарня "Сяйво" на Великій Васильківській була однією зі старіших книгарень Києва. Книгарню було відкрито ще у 1940-х, а на нинішньому місті вона працює з 1961 року. Книгарня опинилась в центрі скандалу стосовно її приватизації у 2009 – 2010 роках. Вона зазнала рейдерського захоплення та руйнувань та тимчасово була закрита. У 2011 році після судових тяганин приміщення книгарні перейшло у власність міста, і в ньому відкрили "оновлене", вже муніципальне "Сяйво книги". Однак робітники колишнього "Сяйва" заявляли про незаконність відкриття нової книгарні у приміщені колишньої.

"Укрпошта" відкрила магазин на eBay: продаватимуть марки там мерч