В Києві відкрився безкоштовний хостел для переселенців
Фото: facebook.com/katerina.penkova.1

Неподалік від Центрального залізничного вокзалу Києва запрацював хостел, в якому безкоштовно надають житло тимчасово переміщені особи з регіонів, де ведуться активні бойові дії. Про це розповіла акторка та волонтерка Катерина Пенькова.

В хостелі працюють вісім кімнат, де можуть тимчасово розміститися вісім сімей. Більшість номерів — двомісні, з одним двоспальним ліжком. В таких номерах можуть розміститися двоє дорослих або жінка з двома дітьми. Також є один спільний номер на шість осіб, де можуть розміститись чоловіки.

Переселенців у хостелі приймають безкоштовно, проте лише на короткий термін, поки вони не знайдуть собі житло на довгий час або визначаться, куди їхати далі. Максимальний термін проживання у хостелі — тиждень або два.  

Фото: facebook.com/katerina.penkova.1

Фото: facebook.com/katerina.penkova.1

Відзначимо, що також Катерина Пенькова опікується хостелом у Варшаві. Крім того, вона може надати консультації щодо переїзду до Польщі й далі до Європи.

Забронювати місце у хостелі або отримати інформацію можна за номером +38 (063) 792 49 19 (Viber) або написавши Катерині у Facebook.

У Львові почав працювати простір тимчасового житла для переселенців Urban Camp