Пешохідний перехід
Фото: unsplash.com

В Києві планують створювати більше наземних переходів, щоб полегшити пересування містом для маломобільних груп населення. Про це повідомили в Київській міській раді.

За словами депутатки Київради Ксенії Семенової, за час повномасштабної війни питання створення доступності міського середовища в місті стало як ніколи актуальним. Це пов'язано з тим, що з лінії фронту та прифронтових міст і селищ до столиці прибувають військові та цивільні, які отримали інвалідність або травми кінцівок. Семенова зазначила, що безбар'єрність міського простору має бути суспільною нормою.

Депутатка каже, що питання пішохідних переходів дійсно є проблемою для безбар’єрності міст. І запевнила, що збільшення кількості пішохідних наземних переходів допоможе подолати цю проблему. Для забезпечення таких переходів будуть модернізовувати перехрестя та реконструювати світлофори. 

Також Семенова додала, що цей проєкт є проявом людиноцентричності, і необхідно забезпечити всіх мешканців Києва рівним доступом до транспорту та інших міських об’єктів.

В Києві планують реконструювати застарілі житлові будинки