перевірка закладів фаст-фуду у Києві

Через нещодавні масові отруєння Держпродспоживслужба почала перевіряти заклади швидкого громадського харчування в Києві. Починаючи з 29 червня правоохоронні органи почали проводити перевірки. За цей час вони склали 10 протоколів і дві прописки.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби по Києву.

Рейди закладів вже відбулися в Печерському та Шевченківському районах.

Перевірили якість продуктів в 27 фаст-фудах столиці.Фото: kartinkin.net 

Правоохоронці виписали п'ять протоколів за статтями 164 КУпАП "Порушення порядку провадження господарської діяльності" та 166-22 КУпАП "Порушення вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів".

У Держпродспоживслужбі зазначили, що перевірки закладів швидкого харчування в Києві ще не завершились, вони будуть тривати й надалі.

Раніше начальник Головного Управління Держпродспоживслужби Олег Рубан повідомив що станом на 21 червня від зіпсованого м'яса, яке додавалося в шаурму, постраждали 23 людини, серед яких було троє дітей. Зіпсовану їжу продавали в Дарницькому районі столиці у двох закладах, які знаходяться на проспекті Бажання та вулиці Анни Ахматової. У Держпродспоживслужбі повідомили, що заклад, який торгував зіпсованим товаром, зачинено. Все обладнання вилучено.

У Києві 16 людей отруїлися шаурмою: подробиці