Блокпости Київ
Фото: УНІАН

В Оболонському та інших районах Києва невідомі почали розкрадати зведені для захисту від російських окупантів блокпости. Про це повідомив голова Оболонської РДА Кирило Фесик.

Він розповів, що у перший місяць повномасштабної війни в столиці титанічними зусиллями зводили блокпости, рили окопи, бліндажі та вогневі позиції. Щоб відбудувати оборону Києва, згуртувалися чиновники, активісти, бізнесмени, комунальники та військові. Люди працювали майже цілодобово, а на побудову оборони задіяли величезну кількість ресурсів.

Проте тепер, через два місяці після того, як столиця опинилась у відносній безпеці, хтось вже почав розбирати зведені такими зусиллями оборонні споруди та навіть цупити протитанкових їжаків. 

"Розібрані та переміщені блоки, мішки з піском та навіть протитанкові їжаки почали зникати. Якісь негідники або навіть агенти ворога почали красти це, здобуте важкою працею цінне майно", — написав Фесик.

Він пообіцяв, що кожного, хто був причетним до розкрадання блокпостів, обов'язково знайдуть та покарають, бо такі дії є не просто крадіжкою, а підривають обороноздатність міста.

"Хто став свідками таких незаконних дій, будь ласка, оперативно інформуйте районну поліцію чи ДФТГ району, до яких можна звернутись за телефоном: +380 96 116 60 98", — закликав чиновник.

У Мистецькому арсеналі відкриють "Виставку про наші відчуття"