В Києві не встановлюватимуть бетонні укриття біля зупинок громадського транспорту

У Києві не будуть встановлювати бетонні укриття на зупинках громадського транспорту та відкривати додаткові входи в метро.

Про це ТСН розповів перший заступник очільника КМДА Микола Поворозник. 

За його словами, укриття на зупинках не можна облаштувати, адже Київ не має державних стандартів й норм для їх будівництва, в яких має бути прописана допустима кількість в укриттях, наявність вбиральні та категорія міцності. 

"Поставити бетонні блоки й назвати "укриттям" – це не вихід. Я б такого не робив. Не дай Боже, щось прилетить у таке укриття й там загинуть люди, одразу будуть питання: хто і на яких підставах їх встановлював у місті", – пояснив Поворозник.

Крім того, додаткові входи до станцій "Позняки", "Осокорки" та "Контрактова площа" й надалі залишатимуться закритими задля безпеки пасажирів.

Поки що у КМДА рекомендують користуватись наявними укриттями: підземними пішохідними переходами, паркінгами та станціями метро.

Нагадаємо, раніше депутати Київської міської ради проголосували за встановлення укриттів цивільного захисту біля зупинок наземного громадського транспорту. 

Із зачинених під час тривоги укриттів зрізатимуть замки