У Києві дітей не пустили до укриття під час тривоги

14 грудня, в Києві, двох дітей не пустили до укриття. Сталось це у Святошинському районі столиці.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Під час повітряної тривоги 11-річна дівчинка та 12-річний хлопчик намагалися потрапити до укриття в школі в Святошинському районі. Побачивши, що діти були із собакою, охоронець не впустив їх, попри реальну загрозу для життя.

В Києві дітей не пустили до укриття

Тож, розпочато досудове розслідування за фактом завідомого залишення без допомоги дітей, які перебували в небезпечному для життя стані і були позбавлені можливості вжити заходів до самозбереження (ч. 1 ст. 135 КК України). Досудове розслідування здійснюється Святошинським управлінням поліції ГУНП в м. Києві.

Журналістка Тетяна Даниленко у своєму Facebook написала додаткову інформацію.

"Минулого року їхній батько Юрій Овчинніков загинув у Запорізькій області у складі ССО «Азов». А сьогодні під уламками російської ракети прямо в Києві ледве не загинули його діти. Їх просто не пустили в укриття школи №40 (Святошинський район). Причина — діти були зі своїм другом, собачкою Айкою породи мальтіпу. Охоронець прогнав школярів, коли ті відмовилися лишати песика на вулиці. Поки Саша і Богдан бігли шукати інше сховище, у них над головами збили ракету", — пише Даниленко. 

Журналістка пише, що мама була впевнена, що діти в безпеці, бо вони набрали її, перебуваючи біля сховища. Пізніше — дівчинка подзвонила вже в істериці, бо страшно злякалася, мама Любов змушена була раніше йти з роботи, щоб заспокоїти Сашу та Богдана і розібратися в ситуації.

"Директор запевнила, що інакше діяти школа не могла, а раптом в інших школярів алергія на собак. Приїхала поліція, в якої мама прямо запитала, хто був би винен, якби з дітьми сталося непоправне. Правоохоронці розводять руками. Страшний символізм для вдови загиблого героя — сьогоднішня ситуація з дітьми трапилася рівно в тому місці, куди її кохайний Юра 24-го лютого 2022-го прийшов, щоб стати добровольцем і вже ніколи не повернувся додому", — написала Даниленко у себе в соцмережі. 

На Київщині для учнів гімназії встановили модульне укриття: фото