Табло очікування транспорту
Фото: КМДА

На деяких зупинках в Києві відновили роботу інформаційні табло з часом очікування громадського транспорту. Про це повідомляють активісти ініціативи "Пасажири Києва".

Там кажуть, що табло не працювали з травня цього року і, попри скарги та звернення киян, "Київпастранс" не квапився відновлювати їхню роботу. У комунальному підприємстві відповідали, що табло були відключені в умовах війни, а їхній технічний стан — невідомий.

"Коректна робота інформаційних табло буде відновлена після скасування розпорядження військової адміністрації міста про відключення табло", — цитують активісти відповідь "Київпастрансу".

Засновники ініціативи "Пасажири Києва" звернулися до голови військової адміністрації Києва Миколи Жирнова із листом, в якому просили надати розпорядження про відновлення роботи інформаційних табло. Вони пояснили, що відключення табло зараз створює проблеми для пасажирів, особливо увечері, коли їм потрібно дістатися додому до початку комендантської години. 

Вочевидь, це звернення досягло мети, адже через два тижні після нього "Київпастранс" почав включати табло. Зараз вони вже працюють на Борщагівській лінії швидкісного трамвая та деяких  зупинках тролейбусів та автобусів.

"Ми вважаємо роботу таких інформаційних табло надзвичайно важливим елементом передбачуваності комунального громадського транспорту. Вони дають розуміння пасажирам скільки чекати тролейбус, трамвай чи автобус", — відзначають активісти.

Вони закликали киян повідомляти, якщо ті побачать табло, які вже запрацювали. А також — чи правильно на них відображається час прибуття комунального транспорту.

З'явився проєкт рішення про скасування зупинки транспорту під час тривог