В Іспанії затримали проросійського блогера Анатолія Шарія — СБУ
Фото: dialog.ua

В Іспанії був затриманий проросійський блогер Анатолій Шарій, якого підозрюють у державній зраді. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Шарія затримали іспанські правоохоронці у середу, 4 травня. В СБУ кажуть, що це стало можливим завдяки співпраці з міжнародними партнерами та стало результатом багаторівневої спецоперації українських правоохоронців.

"Це затримання — чергове свідчення того, що кожен зрадник України рано чи пізно отримає заслужене покарання, це є невідворотним", — заявили в СБУ.

СБУ підозрює Анатолія Шарія у державній зраді (ст. 111 ККУ) та у дискримінації за расою, національністю, релігією або іншими ознаками (ст. 161 ККУ).

За даними слідчих СБУ, блогер здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері. Також є підстави вважати, що Шарій діяв на замовлення іноземних структур.

"Докази слідства підтверджені низкою експертних досліджень, які встановили, що в інтерв’ю та виступах А. Шарія наявні факти його підривної діяльності проти України. Минулого року йому було оголошено про підозру", — відзначили в СБУ.

Зараз продовжуються всі необхідні слідчі заходи для того, щоб Шарій постав перед законом та відповів за свої дії.

Затримання медведчука: у СБУ розповіли подробиці