В Ірпені перевірили відбудову пошкоджених будинків: які результати

На Київщині продовжують перевіряти відбудову житлових будинків та інших об'єктів, які постраждали під час бойових дій. Цього разу комісія інспектувала відновлення будівель в Ірпені.

Про це повідомив голова Київської ОДА Руслан Кравченко.

Першою оглянули локацію на вулиці Ярославська, 14. Цю локацію перевіряли вдруге. Під час першої перевірки комісія виявила відставання від графіка робіт на два тижні. Робочі демонтували старий дах, а новий не встановили. Через це затопило кілька квартир. 

Також інспекція перевірила ЖК "Ірпінські Липки" на Гостомельському шосе, 24/1, де до війни мешкали 560 людей. Зараз там триває капітальний ремонт. На відновлення будинку виділили 18 місяців — до кінця цього року планують облаштувати дах. Комісія висловила незначні зауваження щодо безпеки праці.

Наступним об'єктом перевірки стала будівля на Гостомельському шосе, 22. Тут проходить капітальний ремонт будинку на 42 квартири. Термін робіт — 7 місяців. Зафіксовано відставання від графіка на два тижні через нестачу працівників.  

Крім цього, в Ірпені перевірили дві сусідні будівлі за адресами Гостомельське шосе, 7 та 7а, де відбувається капремонт багатоквартирного будинку на 22 квартири і на 30 квартир. Є незначні відставання від графіка в частині проведення внутрішніх робіт. 

Загалом комісія уже перевірила 17 із 56 обʼєктів, які відбудовують на території області.

Нагадаємо, на Київщині створили комісію для перевірки відбудови пошкоджених об'єктів, що фіксуватиме всі проблеми на будівництва. 

Проєкт відбудованого дитсадка в Ірпені внесли у систему DREAM: подробиці