В Ірпені окупанти вбили американського журналіста та поранили ще одного (оновлення)

В місті Ірпінь під Києвом російські окупаційні війська розстріляли кореспондента американського видання The New York Times та поранили ще одного журналіста. Про це повідомив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

"Окупанти цинічно вбивають навіть журналістів міжнародних ЗМІ, які намагаються показати правду про  безчинства російських військ в Україні. Сьогодні в Ірпені розстріляли 51-річного кореспондента  всесвітньовідомого медіа The New York Times. Ще один журналіст поранений", — розповів Нєбитов.

Він опублікував посвідчення та закордонний паспорт вбитого журналіста, якого звали Брент Рено. 

Другого пораненого журналіста, який також є громадянином США, привезли до лікарні Охматдит. Він розповів, що разом з колегами збирався знімати вивезення біженців з Ірпеня. Коли журналісти проїхали КПП, по них почали стріляти окупанти. Брента Рено смертельно поранили у шию, і його довелося залишити на місці. Його пораненого колегу до лікарні відвезла карета швидкої допомоги. 

 
Поранений журналіст з США в Охматдиті. Війна

‼️Щойно в Охматдит привезли пораненого журналіста з США. Вони з колегами потрапили під ворожий обстріл. Зараз наші лікарі надають медичну допомогу пораненому. Його колегу Брента Рено з The New York Times було вбито. ‼️Wounded journalist from the USA. With colleagues they came under the enemy fire. Now our doctors are providing medical care to the wounded. His colleague Brent Renaud from The New York Times was killed.

Posted by НДСЛ Охматдит on Sunday, March 13, 2022

Оновлення. У The New York Times заявили, що Брент Рено працював в Україні не від імені видання. 

"Ми глибоко засмучені звісткою про смерть Брента Рено. Брент був талановитим режисером, який протягом багатьох років співпрацював із The New York Times. Незважаючи на те, що минулого (останнього разу у 2015 році) він робив матеріали для Times, в Україні він не працював за завданням редакції. Перші повідомлення про те, що він працював на Times, з'явилися, тому що на ньому був бейдж журналіста Times, виданий для виконання завдання багато років тому", — заявили у виданні.

У Києво-Печерській лаврі напали на журналістів через питання про війну