В Індонезії ввели кримінальну відповідальність за секс поза шлюбом

6 грудня парламент Індонезії схвалив новий Кримінальний кодекс, який вводить кримінальну відповідальність за позашлюбний секс та спільне проживання неодружених пар.

Як пише Reuters, не зважаючи на ризик відлякати туристів, закон зробили дійсним як для громадян країни, так й для іноземців. За порушення передбачено ув'язнення терміном до одного року. 

Новий кодекс буде введений в дію через три роки, за які індонезійський уряд планує розробити підзаконні акти. Крім цього, його ще має затвердити президент Джоко Відодо.

Заступник голови ради індонезійської індустрії туризму Маулана Юсран заявив, що оновлений кодекс "повністю контрпродуктивний", тому що туризм в Індонезії лише недавно почав знову набирати популярність після пандемії.

Своєю чергою речник Мін'юсту Альберт Арієс заявив, що нові закони покликані "захистити інститут шлюбу та індонезійські цінності".

Також в оновленому Кримінальному кодексі передбачена заборона ображати президента чи державні установи, поширювати погляди, що суперечать державній ідеології, а також проводити акції протесту без попередньої згоди. 

Нагадаємо, у жовтні Кабмін ухвалив угоду про безвіз з Індонезією.