Кордон України
Фото: facebook.com/DPSUkraine

Від початку повномасштабного російського вторгнення, з 24 лютого, до України з-за кордону вже повернулись 3,4 мільйона громадян. Про це під час брифінгу повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, пише "Укрінформ".

"Загалом із 24 лютого державний кордон в обох напрямках перетнуло понад 10 млн осіб. З них на виїзд було оформлено 6,1 млн осіб, переважна більшість з них (5,4 млн) — це громадяни України. За цей же час на в'їзд в Україну прослідувало 3,4 млн громадян України", — сказав Демченко.

За його словами, зараз кордони з країнами ЄС та Молдовою за добу в середньому перетинають 85-90 тисяч людей та 20 тисяч транспортних засобів в обидва боки. Найбільший потік, традиційно, спостерігається на кордоні із Польщею.

За даними польських прикордонників, на в'їзді в Україну є черги на окремих напрямках з легкових авто, а з боку України значних черг не спостерігається.

"В умовах блокади морських портів, звісно, збільшилась логістика на західних кордонах, що веде до виникнення черг із вантажівок. Тому зараз ведеться активна робота щодо спільних із суміжними країнами заходів для підвищення пропускної спроможності пунктів пропуску", — додав речник ДПСУ.

Своїх не кидаємо: що потрібно для перетину кордону з тваринами