В «Дії» упростили получение COVID-сертификата
Фото: rv.gov.ua

Чиновники наконец-то решили упростить жизнь украинцам и теперь электронный документ о вакцинации против COVID-19 в «Дії» будет появляться автоматически при клике на экран.

Об этом сообщили на сайте Минцифры.

Теперь украинцам не нужно иметь е-подпись для того, чтобы сгенерировать COVID-сертификат. Как на портале, так и в приложении «Дія»  достаточно будет авторизации через BankID или Mobile ID. Эта функция уже доступна в последнем обновлении приложения. 

Видеоразъяснение министра Михаила Федорова

 
Ще простіше отримати COVID-сертифікат

Нам вдалося знайти нормативні та технологічні можливості, щоб спростити процес генерації COVID-сертифікатів без використання електронного підпису. Як було раніше: у застосунку потрібно було підписувати запит на сертифікат Дія.Підписом (технологія фото ID, «підписувати обличчям»). На порталі використовували електронний ключ (файловий/хмарний носій). Як тепер: ви заходите в застосунок чи портал, натискаєте «Отримати сертифікат», і все. Сертифікат генерується. Підписувати обличчям запит на сертифікат не потрібно. Розкажіть, будь ласка, близьким, знайомим старшого віку, людям, які мають порушення зору, або всім тим, у кого виникали проблеми з підписом. Ми не зраджуємо своїм принципам — будувати зручну державу, тому готові ухвалювати рішення, шукати вихід, якщо бачимо, що це дозволить спростити процес. Наразі всі сили спрямовані на допомогу лікарям для спрощення введення інформації про вакцинацію, щоб вирішити всі помилки з дозами, партіями, номерами вакцин. Також медичні лабораторії продовжують підключення та тестування до інформаційної системи МОЗ/НСЗУ, щоб з'явилася можливість якісно генерувати сертифікати про одужання та ПЛР. Важливо! Необхідно оновити застосунок Дія до останньої версії в AppStore або Google Play. Версія 3.0.18 для iOS, 3.0.14 — Android.

Posted by Михайло Федоров on Sunday, October 31, 2021

Для получения сертификата в приложении «Дія» у вас должна быть ID-карта или биометрический загранпаспорт. Второй способ В противном случае вы можете сделать это на портале.

Как сгенерировать сертификат в приложении?

  • авторизируйтесь в приложении;
  • нажмите «Услуги» и выберите «COVID-сертификаты»  «Получить сертификат»;
  • задайте галочку, чтобы дать согласие на передачу данных из Электронной системы здравоохранения в «Дії».

Как создать сертификат на портале?

  • авторизируйтесь на портале;
  • в меню «Услуги» нажмите пункт «Здоровье», а затем  «COVID19-сертификат о вакцинации»;
  • дайте согласие на передачу данных из Электронной системы здравоохранения в «Дії».
Создателя фейковой «Дії» возьмут на работу в Минцифры для перевоспитания