Ботсад Гришка
Фото: kyivcity.gov.ua

У ботанічному саду імені Гришка, що знаходиться в Печерському районі Києва, днями розпочалося обстеження території на наявність вибухонебезпечних предметів. Про це повідомив директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук.

Пошук мін та снарядів піротехніки "Київської служби порятунку" розпочали 24 травня. Вони по вісім годин на день обстежують величезну територію ботсаду, площа якого становить майже 130 гектарів. Усього до робіт залучили п'ять піротехніків.

За словами Романа Ткачука, ці роботи затягнуться на тиждень-два. Після того, як піротехніки переконаються, що територія ботанічного саду безпечна для відвідувачів, його мають відкрити.

"Знаємо, що охочих відвідувати територію ботсаду багато, особливо зараз, у період весняних цвітінь. Проте, наголошую, що для уникнення надзвичайних ситуацій ботанічний сад буде зачинений для відвідувачів до повного закінчення робіт з обстеження території на наявність вибухонебезпечних предметів", – зазначив Ткачук.

Ботсад Гришка

Ботсад Гришка

У Департаменті муніципальної безпеки кажуть, що роботи з розмінування та вилучення вибухонебезпечних предметів в місцях, де тривали бойові дії або влучали снаряди, тривають. Тому відвідувати місця відпочинку на природі та лісопаркові зони досі небезпечно. Киян, які натрапили на підозрілий предмет, просять не чіпати його, а негайно повідомити про знахідку Службу порятунку за номером телефону 101.

Куди піти: в яких столичних парках дозволили гуляти