В Ботанічному саду імені Гришка знищили дерево, висаджене на честь захисника України

В столичному Ботанічому саду імені Гришка вандали знищили дерево, яке в 2022 році посидили на честь загиблого захисника України Віктора Налапшого. 

Про це розповіли на Facebook-сторінці Ботсаду. 

Дерево в пам'ять про Віктора висадили працівники ботсаду разом з його дружиною та друзями 23 жовтня 2022 року. Для висадки вони обрали вже дорослий гімалайський кедр. 

Віктор був художником і волонтером ботанічного саду, вболівав за сад і хотів зробити його кращим. 

Навесні 2022 хлопець добровольцем пішов на війну. 30 серпня 2022 він загинув на Херсонському напрямку. З того часу пам'ятну табличку біля дерева псували вже декілька разів. Дружина Віктора міняла таблички на нові. 

"З тих пір комусь дуже муляла памʼятна табличка, котру знову мусили замінити. Тепер знищили саме дерево. Кому могло прийти в голову таке рішення?" — пишуть працівники ботанічного саду. 

У Ботсаду вважають, що це не рутинне хуліганство, до якого на території саду вже звикли. Це цілеспрямовані злочинні дії людини, яка розуміла, що вона робить.

Дружина Віктора у своїх соцмережах розповіла, що зараз вона розбирається із поліцією та домовляється про встановлення камер спостереження. Весною вона саджатиме нове дерево, адже полеглий захисник дуже їх любив. 

На активіста Дмитра Перова відкрили кримінальне провадження: що відомо