Острів Зміїний
Фото: Генштаб ЗСУ

В Білому домі випустили колекційну монету присвячену захисникам Зміїного острова та українській боротьбі за незалежність. Про це повідомляє офіційний магазин Білого дому.

Ціна монети становить 100 доларів, доставка в Україну та країни НАТО буде безкоштовною. На цей момент можна оформити попереднє замовлення з доставкою на 30 вересня цього року. 

Монета «Острів Зміїний»
Кожна монета буде мати сертифікат, в якому буде зазначено номер видання Також вона буде запакована в особистий футляр з президентською печаткою. 20% від продажу монет буде спрямовано на допомогу українським дітям та жінкам.

Ця монета стала дев'ятою в серії "Історичні монети" та тридцять четверта в колекції "Історичні монети американського президентства".

Нагадаємо, наприкінці червня окупанти відвели війська з острова Зміїний, який був захоплений з 24 лютого — на самому початку повномасштабного російського вторгнення. 

За час окупації острова противник зазнав великих втрат у техніці та особистому складі й зрештою був вимушений його покинути, не маючи змоги чинити опір Збройним силам України. Найбільшою втратою для російського флоту стала втрата крейсера "москва" вартістю 750 млн доларів, який брав участь в окупації острова.

Окупанти пропонували захисникам Зміїного квартири та "достойне життя": запис