Усик переміг Джошуа
Фото: twitter.com/MatchroomBoxing

Український боксер Олександр Усик переміг британця Ентоні Джошуа у бою-реванші за статус чемпіона світу з боксу у надважкій вазі. Перемогу українець виборов за роздільним рішенням суддів, повідомляють "Суспільне спорт" та hromadske.

Двобій між Усиком та Джожуа був головною боксерською подією цього року у надважкій вазі. Спортсмени вже вдруге зустрілися у поєдинку за звання чемпіона світу, але цього разу у статусі чемпіона до бою підходив українець. На кону стояли титули WBO, WBA Super, IBF і IBO, які Усик виборов у їхній тогорічній зустрічі, а також — вакантний титул чемпіона за версією журналу The Ring.

Поєдинок проходив у ніч проти 21 серпня на арені King Abdullah Sports City, що розташована в місті Джидда у Саудівській Аравії. Бій тривав усі 12 раундів. В перших трьох з низ перевага була за Джошуа, який частіше влучав по Усику. У четвертому раунді українцю вдалося переломити хід подій та повернути собі перевагу.

У п'ятому-сьомому раундах боксери почали частіше відкриватися. Більшу перевагу мав Джошуа, однак Усик намагався його не відпускати. А у восьмому раунді британець завдав кілька небезпечних ударів по корпусу українцю.

У дев'ятому раунді Джошуа ледь не закінчив поєдинок достроково, коли наніс Усику кілька серій влучних ударів, однак українцю вдалося вистояти. А у десятому Усик відповів своєю серією влучних ударів, однак теж не зміг дотиснути Джошуа.

В результаті переможця поєдинку визначили після завершення усіх 12 раундів судді. Вони роздільним рішенням віддали перемогу Олександру Усику. Таким чином, українець зберіг звання чемпіона світу.

"Я присвячую цей поєдинок своїй державі, Збройним силам України та всім, хто її боронить", — сказав Усик після перемоги.

Тепер в активі 35-річного українського боксера - 20 перемог (13 з них нокаутом) у 20 поєдинках. Чотири перемоги він здобув у суперважкій вазі. Перед цим Олександр став абсолютним чемпіоном світу в крузервейті (вагова категорія до 90,7 кг), завоювавши там усі чотири найпрестижніші пояси.

Під час велопробігу у Києві зібрали 180 тисяч гривень: фото, відео