Усі країни-члени ЄС підтримують надання Україні статусу кандидата на вступ

Віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина повідомила в ефірі національного телемарафону, що абсолютно всі країни-члени ЄС попередньо схвалюють надання Україні статусу кандидата на вступ. Вона зазначила, що навіть ті країни, які висловлювалися проти, після рішення Єврокомісії змінили своє рішення на користь України.

"Кожна з цих країн після рішення Єврокомісії у п'ятницю підтвердила, що підтримає надання Україні статусу кандидата. Навіть не чекаючи безпосередньо засідання 24 червня. Я можу підтвердити, що ми маємо повний консенсус лідерів", — повідомила Стефанішина.

Проте вона зазначила, що наразі продовжуються дискусії щодо додаткових умов, які має видвинути кожна з країн. Водночас Стефанішина наголосила, що ухвалення Стамбульської конвенції та законопроекту щодо відходів має дати Україні додаткові "бали" в очах ЄС.

Нагадаємо, 23-24 червня відбудеться засідання, на якому лідери європейських країн мають надати остаточне рішення щодо членства України. Для того, щоб наша держава отримала статус кандидата на вступ до ЄС, всі 27 країн повинні проголосувати "за".