Уряд дозволив укладати шлюб із військовослужбовцем без його присутності
Фото: НГУ

Кабмін дозволив укладати шлюб з військовослужбовцями без їхньої присутності. Відповідну постанову опублікували 7 березня.

До військовослужбовців належать: військові Збройних Сил, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, Державної прикордонної служби, Управління державної охорони, Національної гвардії, а також поліцейських, осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, Державного бюро розслідувань, Державної кримінально-виконавчої служби, начальницького складу Національного антикорупційного бюро, Бюро економічної безпеки або працівників закладів охорони здоров'я чи іншого утвореного відповідно до законів України військового формування.

Однак військовослужбовці мусять підтвердити свою згоду заявою на шлюб, яку потрібно передати безпосередньому керівнику (командиру). У заяві необхідно вказати відомості про нього та особу, з якою він бажає зареєструвати шлюб:

  • прізвище, власне ім'я та по батькові (за наявності),
  • дату народження, громадянство.
  • У разі обрання прізвища нареченого (нареченої) або приєднання до свого прізвища прізвища нареченого (нареченої) – також відомості про обране прізвище.

Реєстрацію шлюбу підтверджує акт про укладання шлюбу, який складається безпосереднім командиром (керівником) військовослужбовця, та скріплюється гербовою печаткою відповідного органу (військового формування). Оскільки шлюб відбувається за спрощеною системою, жодних стандартних перевірок даних наречених не буде.

Постанова набуває чинності з дня її опублікування, тобто з 7 березня.