"Укрзалізниця" змінює правила продажу квитків для боротьби зі спекулянтам

В "Укрзалізниці" розповіли про свої успіхи у боротьбі зі зловживаннями та спекуляціями на продажах залізничних квитків.

Там нагадали, що з листопада минулого року змінили правила продажу квитків на  найбільш популярні міжнародні рейси. Зокрема, на поїзд № 67/68 Київ — Варшава — Київ. Зараз квитки на цей рейс можна придбати виключно онлайн: через застосунок, чат-бот або офіційний сайт УЗ з продажу квитків. Також діє обмеження на кількість квитків, які може придбати одна людина — не більше чотирьох. Ці нововведення спрямовані на унеможливлення перепродажу квитків.

"З першого ж дня дії нових правил у відкритому доступі з’явились квитки для пасажирів. Кожен щодня о 08:00 має рівну прозору можливість придбати квитки на надпопулярний рейс. Зауважимо, продаж здійснюється на 20 діб наперед, а квитки на кожен наступний 20-й день надходять у продаж щодня рівно о 08:00", — кажуть в "Укрзалізниці".

Однак, зазначили там, спекулянтам все ж вдалося підлаштуватися під нові правила продажу, і вони "розпочали полювання" на квитки з повернень. Щоб вийти на спекулянтів, представники "Укрзалізниця" провели низку контрольних закупівель за інтернет-оголошеннями, автори яких продавали квитки на Варшаву за завищеними цінами. Таким чином вдалося з'ясувати, хто саме здійснював повернення з порушенням правил.

Матеріали цього експерименту передали відповідним органам, а порушників звільнили. В УЗ зазначають, що перекупники могли здобувати до 90 квитків на місяць лише на варшавський потяг.

"Ми системно "вичищаємо" акаунти перекупників з наших онлайн-систем, але в них вистачає нахабності до нас же на гарячу лінію звертатись із вимогою терміново відновити. "Свєта — рішаю білети" (наша вже тепер ексспівробітниця), "Віталик — білети на поїзд", і не сподівайтесь, щось знову "порішати". Ваш час закінчився", — запевнили в УЗ.

Крім того, з 28 січня для боротьби зі спекулянтами перевізник запровадив ще одну зміну у правилах продажу квитків. Тепер усі квитки, що повертатимуться на конкретну дату, будуть вводитись у систему рівно за один день до дати подорожі, між 08:00 та 09:00 ранку. Тож, пасажири, які не встигли придбати квиток за 20 днів, зможуть зробити це у цей часовий проміжок. Квитки, які будуть здавати день у день, повертатимуть у систему продажу не пізніше, ніж за 30 хвилин після здачі.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" запустила програму лояльності для пасажирів "Залізні друзі". Кожен кілометр подорожі перетворєються на "обіймашки", які можна накопичувати та отримувати подарунки.

"Укрзалізниця" тестує меню Milk Bar у поїздах: що можна замовити