Укрзалізниця змінить правила перевезення тварин у поїздах: подробиці
Фото: cat-dog.com.ua

В Україні змінять правила перевезення тварин у поїздах. Укрзалізниця напрацює оновлення разом із зоозахисниками.

Про це повідомили представники організації UAnimals у Facebook.

Переглянути та внести зміни до правил перевезення тварин вирішили після випадку із Нацгвардійцем Валерієм та його службовим собакою Ермі, які їхали в тамбурі "Інтерсіті" з Києва до Чернігова. Єрмі  — це лабрадор, який не мав права їхати у поїзді, оскільки перевищував ліміт висоти у холці (вище 45 см).

Укрзалізниця змінить правила перевезення тварин у поїздах: подробиці"Таке правило діє не через умовну небезпеку, а саме через брак місця на пасажирських багажних місцях і дискомфорт для самих тварин", — зазначили зоозахисники.

Військовослужбовець стояв у тамбурі добровільно. Він не захотів порушувати правила, але й чекати купейного вагона, де дозволено їхати з лабрадором, не мав часу.

Цей випадок показав необхідність змін, оскільки деякі пункти правил проїзду в поїздах зустріли. Після обговорення вони мають стати більш інклюзивними для людей із тваринами. Також планують провести кампанію серед пасажирів без тварин, аби останні людяніше ставилися до осіб, які подорожують із собаками чи котами.

Раніше ми писали, що у Києві отруїли собаку Люсю, яка мешкає при Оболонській РДА.

Собаки поліції Київщини допомагають військовим у реабілітації