Укрзалізниця закупить нові пасажирські вагони за майже 2 млрд грн

"Укрзалізниця" підписала договір на придбання 44 пасажирських вагонів. Переможцем тендера став Крюківський вагонобудівний завод. 

Про це повідомили у пресслужбі компанії.

Фінальна вартість нових вагонів склала 1, 951 008 600 гривень. Зазначається, що гроші на покупку виділять з державного бюджету.

Крюківський вагонобудівний завод виготовить 20 купейних, 12 СВ та 9 плацкартних вагонів. Їх обладнають кондиціонерами, сповивальними столиками, розетками та USB-портами для швидкого заряджання гаджетів, кавоварками та сучасними системами керування освітленням. У вагонах встановлять відеоспостереження для безпечного перебування пасажирів у залізничному транспорті.

Двері пасажирських купе в купейних та вагонах СВ обладнають системою сигналізації та кнопкою блокування дверей.

Також три окремі вагони будуть інклюзивні — вони призначатимуться для перевезення пасажирів з інвалідністю та матимуть підіймальні платформи для зручної посадки.

Як зазначив голова правління "Укрзалізниці" Євген Лященко, оновлення пасажирських вагонів навіть в умовах війни — це невідкладна потреба для забезпечення логістики населення.

Раніше ми писали, що в жовтні 2023 року на 96 залізничних вокзалах України запрацювали перші "Пункти незламності". В них можна зігрітися, безкоштовно підзарядити ґаджети та скористатися інтернетом через Starlink.

Воєнізовану охорону в потягах Укрзалізниці додали ще на шести рейсах