"Укрзалізниця" відновлює залізничне сполучення з деблокованим Черніговом
Фото ілюстративне: facebook.com/Ukrzaliznytsia

"Укрзалізниця" відновлює залізничне сполучення з деблокованим Черніговом та низкою населених пунктів області. Дизель-поїзди між Києвом та Черніговом почнуть курсувати з 16 квітня, повідомив перевізник. 

Зокрема, до Чернігова відправлять регіональний дизель-поїзд №894/893. Він вирушатиме із Чернігова о 7:00 та прибуватиме на станцію Київ-Пасажирський об 11:06. У зворотньому напрямку поїзд буде відправлятимя о 15:18 та прибуватиме до Чернігова о 19:20. Зупинки робитимуть на станціях Муравійка, імені Бориса Олійника, Вересоч, Вертіївка, Ніжин, Носівка, Кобижчі, Бобровиця, Заворичі, Бобрик, Бровари, Дарниця, Видубичі, Київ-Деміївський та Протасів Яр. 

Зазначається, що на маршруті спочатку курсуватимуть дизель-поїзди польського виробника Pesa, а потім — сучасні пасажирські вагони на локомотивній тязі.

Окрім того, з 16 квітня "Укрзалізниця" відновлює рух приміських поїздів Дарниця – Ніжин. Перший поїзд відправлятиметься з Ніжина о 06:00 та прибуватиме на станцію Дарниця о 08:45. Наступний вирушатиме з Ніжина о 12:15 і прибуватиме до Києва о 15:00. У зворотньому напрямку поїзди вирушатимуть зі станції Дарниця о 09:00 та 17:17 та прибуватимуть до Ніжина відповідно об 11:45 та 20:00.

"Для відновлення руху до Чернігова залізничникам у стислі терміни довелося відремонтувати низку інфраструктурних об’єктів, які пошкодив ворог. Це, зокрема, майже 300 км колій, міст на станції Заворичі та на перегоні Липів Ріг – Вертіївка, шляхопровід у Ніжині. Також на напрямку відновлено пристрої СЦБ та зв'язку. На дільниці Бровари – Ніжин – Чернігів  відновлено контактну мережу, на інших ділянка роботи ще продовжуються", — зазначили в УЗ.

Раніше ми повідомляли, що "Укрзалізниця" запускає додатковий "Інтерсіті+" із Києва до Перемишля

Спротив російській окупації, день 51