Укрзалізниця розширить пряме сполучення між Києвом та Варшавою

"Укрзалізниця" розширить пряме сполучення між Києвом та Варшавою. Вчора, 31 травня, в тестовий рейс вирушив потяг, який сформували з 14 стандартних вагонів УЗ, щоб отримати погодження від польської сторони.

Наразі прямий рейс "Київ — Варшава — Київ" досі залишається найдефіцитнішим напрямком. Попит перевищує пропозицію у 10 разів. "Кількість місць обмежена тим, що на сьогодні польські залізничники пропускають за маршрутом Київ — Варшава лише спеціальні вагони «вужчого» габариту RIC, які мають 3-місні купе", — повідомляють залізничники.

"Укрзалізниця" вже відновила курсування усіх ремонтопридатних вагонів відповідного класу. Також залізничники звернулися до європейських партнерів, проте в країнах ЄС в наявності таких вагонів не залишилось, а на замовлення та побудову нових знадобиться понад 2 роки.

Представники "Укрзалізниці" знайшли рішення —  між українськими та польськими залізничниками було проведено низку переговорів щодо сумісності стандартних вагонів УЗ з модернізованою польської інфраструктурою, вже отримано технічні погодження від польського регулятора UTK, а також успішно проведено тестовий рейс поїзда, сформованого з вагонів стандартного для України габариту 1-ВМ.

"На вимогу польської сторони впродовж останніх 2 днів тривали детальні заміри абсолютно всіх габаритів кожного вагона цього поїзда спеціально залученими польськими технічними фахівцями з українською командою залізничників, яка зараз перебуває на прикордонній станції Дорогуськ у Польщі", — йдеться у дописі.

Нагадаємо, що у Польщі з 1 червня планують запустити додаткові рейси до України, щоб спростити переселенцям шлях додому.

Україна запустила до Польщі перший тестовий поїзд євроколією: фото