"Укрпошта" ввела обмеження на продаж марок з руськім воєнним кораблем
Фото: "Укрпошта"

За п'ять днів від початку продажу поштової марки "русскій воєнний корабль, іді нах*й" вже продали половину її тиражу. Через великий попит на її продаж довелося ввести обмеження. Про це повідомили в "Укрпошті".

Загалом тираж марки з кораблем становив один мільйон екземплярів. "Укрпошта" вже продала 500 тисяч з них. Додруковувати тираж поштовий оператор не планує, тому кожна марка збереже свою історичну цінність.

В "Укрпошті" розповіли, що деякі люди починають продавати куплене за спекуляційними цінами. Наприклад, на Ebay конверт з маркою продають за тисячу доларів. 

"Укрпошта" не підтримує це та будь-які благодійні або інші ініціативи з маркою (за виключенням аукціону на Prozorro). Адже простежити, куди йдуть кошти з продажу марок, неможливо", — відзначили у компані.

Тому, щоб зменшити спекуляції з марками, та щоб вони дісталися якомога більшій кількості людей, в "Укрпошті" ввели деякі обмеження:

  • З 18 квітня можна купити не більше ніж п'яти листів (один лист = шість марок) в одні руки будь-якого номіналу.
  • Поштові марки з кораблем вже є у всіх обласних центрах України (окрім Херсонщини, Криму, Донеччини та Луганщини, для них залишили резерв).
  • Скасовуються всі замовлення в інтернет-магазині (деякі з них були на понад 30 тисяч марок).

Тих, хто замовив марки онлайн, просять дочекатися запуску оновленого поштового маркету цього тижня, щоб зробити замовлення знову. Через інтернет можна буде замовити не більше ніж три листи на одне замовлення. Велика кількість покупок з однієї адреси будуть блокуватись.

"Ми вже маємо ідеї й готуємо нові випуски, але поки просимо зберігати холодний розум при покупці марок з кораблем. Нехай вони дістануться якомога більшій кількості людей, а не якомога більше листів одній людині", — додали в "Укрпошті".

«Укрпошта» випустила марку «рускій воєнний корабль, іді нах*й»