Укрпошта представила нові марки: присвячено 10 рокам з початку війни
Фото - Укрпошта

Укрпошта відкрила передзамовлення на блок марок "І буде весна". Він присвячений другій річниці повномасштабного вторгнення та 10-й річниці війни в Україні.

Про це розповів генеральний директор Ігор Смілянський.

"Друзі, цей тиждень особливий в історії України — 10 років з початку війни і 2 роки з початку повномасштабного вторгнення. Було дійсно складно знайти те художнє зображення, яке б передало саме ті почуття, що відчувають мільйони українців. Бо зараз важко, проте, треба триматись. І саме тому для марки, присвяченої цим датам, ми обрали тему “І буде весна”, бо вона, як і наша перемога, обов’язково буде", — написав Ігор Смілянський у соцмережах.

Кожна марка — це окреме фото. Блок складатиметься з 4 фото, які нагадують про 10 років протистояння російським загарбникам: 

1. "Захоплення аеропорту "Бельбек". Севастополь, 2014 рік"

Це пам’ятна фотографія війни, яку розпочала рф ще у 2014-му році з окупації Криму. Автором світлини є польський фотограф Kуба Камінський/PAP, якому дивом вдалося приховати зображення від росіян. 

2. "Кохання не спинити! Харків, 2022 рік"

Знімок Сергія Бобка/AFP миті кохання під час війни. Це весільне фото, зроблене весною 2022 року у Харкові. 

3. "Світло переможе! "Азовсталь". Маріуполь, 2022 рік"

Авторпортрет захисника Дмитра "Ореста" Козацького, який воїн зробив у травні 2022-го під час оборони Маріупольської "фортеці" – заводу "Азовсталь". 

4. "Руки піхотинця. Бахмут, 2023 рік"

Фотограф Максим Дондюк зробив знімок рук піхотинця з позивним "Сніжок". Позиція розташовувалась за кілька сотень метрів від ворожих окопів на околиці Бахмута у березні 2023 року.

23 лютого цей блок марок офіційно запустять у продаж, а поки діє перезамовлення. Тираж блоку складає 250 тисяч копій. Вартість — 136 гривень.

Випуск також містить художній конверт, 4 листівки, презентаційну папку та сувенірну рамку. Дизайнер поштового блоку, листівок, конвертів та штемпелів — Володимир Таран.

Набір вже можна замовити на Укрпошті.

Нагадаємо, 2 лютого, Укрпошта погасила нові марки, присвячені своїм працівникам. Блок марок називається "Укрпошта завжди поруч з вами".

Укрпошта переходить на автоматичне сортування посилок: як це вплине на швидкість доставки