Укрпошта випускає нові марки "Підводна фауна і флора": як вони виглядають

Укрпошта випускає новий поштовий набір за програмою EUROPA 2024 “Підводна фауна і флора”.

Про це повідомляє пресслужба пошти.Компанія “Укрпошта” випускає новий поштовий набір за програмою EUROPA 2024 “Підводна фауна і флора”.Тема поштового випуску — підводний світ Чорного моря. 

“Поштові марки відображають барвистий та різноманітний морський світ, який сьогодні потерпає через бойові дії і брухт воєнних кораблів чорноморського флоту росії.” — йдеться в описі набору. 

На одній з поштових марок зобразили зеленушку-рулену Symphodus tincа — морську рифову рибу, яка мешкає на глибинах від 1 до 50 м. і змінює забарвлення в залежності від середовища проживання. Біля берегів Криму зазвичай зустрічаються особини довжиною не більше 10,5–14 см. Компанія “Укрпошта” випускає новий поштовий набір за програмою EUROPA 2024 “Підводна фауна і флора”.На другій марці — найбільший представник крабів у Чорному морі — кам’яний краб Eriphia verrucosa. Вид занесений до Червоної книги України. Охороняється у природних заповідниках “Мис Мартьян” та Карадазькому. 

Поштовий набір включає: аркуш “EUROPA. Підводна фауна і флора” (містить 8 марок), конверт “Перший день”, художній конверт формату С6 та дві картки. Тираж кожної поштової марки — 180 000 примірників. Художниця — Наталія Кохаль.Компанія “Укрпошта” випускає новий поштовий набір за програмою EUROPA 2024 “Підводна фауна і флора”.Компанія “Укрпошта” випускає новий поштовий набір за програмою EUROPA 2024 “Підводна фауна і флора”.Компанія “Укрпошта” випускає новий поштовий набір за програмою EUROPA 2024 “Підводна фауна і флора”.У відділеннях та філателістичних крамницях випуск з’явиться 25 червня. Також можна зробити передзамовлення.

“Наш Київ” вже писав, що музей сучасного мистецтва PinchukArtCentre повідомив про викрадення художньої роботи з поточної виставки.

Kyiv Design Week 2024: для дизайнерів та брендів відкрили реєстрацію