Aliexpress

Поштові оператори "Укрпошта" та "Нова пошта" знову доставлятимуть товари з китайського маркетплейса Aliexpress. Про це повідомили пресслужби обох компаній.

В "Новій пошті" розповіли, що відновлять доставку з Aliexpress в Україну близько опівдні 15 червня. Для замовлення товару в такий спосіб при здійсненні покупки потрібно обрати стандартну доставку, а потім — потрібне відділення чи поштомат "Нової пошти".

За інформацією компанії, до початку повномасштабної війни їхні клієнти щоденно замовляли близько 2,6 тонни товарів з AliExpress.

"Це найочікуваніше відновлення доставлення, якого українці чекали. Ми провели десятки зустрічей з партнером, щоб запевнити його, що ми працюємо за звичним графіком і вже відновили свою довоєнну швидкість", — каже гендиректор "Нової пошти Глобал" Юрій Беневитський.

Поки що доступні тільки Вінницька, Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Кіровоградська, Львівська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська, Чернігівська, Чернівецька області. Інші області додаватимуть поступово. За інформацією компанії, до війни українці замовляли з AliExpress понад 30 млн посилок протягом року.

"Укрпошта" знову почне співпрацювати з Aliexpress також з 15 червня. Отримати своє замовлення покупці зможуть у 14 областях України: Вінницькій, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівській та Чернівецькій. В "Укрпошті" відзначили, що рішення про відкриття області для доставки приймає саме маркетплейс.

"Нова пошта" змінює тарифи на доставку: як їх тепер рахуватимуть