Українські колядки у Києво-Печерській лаврі: Укрпошта презентувала фінальну марку 2023 року

Сьогодні, 22 грудня, Укрпошта представила фінальну марку 2023 року. Поштовий випуск називається "Українські колядки в Києво-Печерській лаврі".

Про це повідомили представники лаври у Facebook. 

Українські колядки у Києво-Печерській лаврі: Укрпошта презентувала фінальну марку 2023 рокуМарку презентували й урочисто погасили в Успенському соборі у присутності Глави Православної церкви України митрополита Епіфанія та гендиректора Укрпошти Ігоря Смілянського.

Українські колядки у Києво-Печерській лаврі: Укрпошта презентувала фінальну марку 2023 рокуСерію марок присвятили річниці проведення ПЦУ першої різдвяної літургії у Великій лаврській церкві. На них зображено іконостас Успенського собору, колядників з восьмикутною зіркою, традиційний український вертеп та засновників лаври — преподобних Антонія і Феодосія Печерських. Його випустили накладом у 140 тисяч примірників, на марках є тиснення фольгою.

В набір входить поштовий блок з трьома марками, конверт та карткаЦіна — 128 грн. Замовити можна за посиланням.

Українські колядки у Києво-Печерській лаврі: Укрпошта презентувала фінальну марку 2023 рокуБлок "Українські колядки в Києво-Печерській лаврі" складається з трьох марок:

  • "Успенський собор. XVII cтоліття (Київ);
  • "Даруй літа щасливії нашій славній Україні" – слова колядки, що звучала минулого року в Печерській лаврі під час різдвяної літургії;
  • "Успенський собор. ХVІІІ–XX століття" (Київ).

Автором фінального блока марок та листівки став заслужений художник України Миколай Кочубей, який у 2022 році створив різдвяний випуск "Щедрик".

Раніше ми писали, що українці обрали 11-го фіналіста Нацвідбору на Євробачення-2024.

Як святкувати Різдво: традиції українського Святвечора у новому YouTube-проєкті від ювелірного дому SOVA