Укрпошта переходить на автоматичне сортування посилок: перші термінали з'явились у Києві

Укрпошта переходить на автоматичне сортування посилок. Це має пришвидшити обробку та доставляння поштових перевезень по території України.

Про це повідомив гендиректор компанії Ігор Смілянський у Telegram.

Перший автоматичний сортувальний термінал з'явився в Києві у грудні 2023 року на правому березі. Сьогодні Смілянський анонсував відкриття нового інноваційного термінала "Київ Лівий". Наступні мають відкрити у Львові, Дніпрі, Харкові, Хмельницькому, Одесі та інших містах. Це відбудеться протягом декількох місяців.

Укрпошта переходить на автоматичне сортування посилок: як це вплине на швидкість доставки

"До війни ми планували побудувати 7 автоматизованих терміналів за кредитні кошти. Тепер запускаємо 20+ таких терміналів за власні. І все обладнання від українських виробників", — йдеться у дописі.

Укрпошта переходить на автоматичне сортування посилок: як це вплине на швидкість доставки

Зазначається, що Укрпошта оброблятиме 400 000 посилок за добу, а доставлення здійснюватимуть на наступний день. Наголошується, що попри нове обладнання тарифи залишаться старими. 

Нагадаємо, що раніше сортування посилок відбувалося вручну, це впливало як на швидкість обробки, так ймовірні помилки працівників.

Раніше ми писали, що пенсіонери Київської області знову можуть отримати до п'яти нових LED-ламп, обмінюючи їх у відділеннях Укрпошти.

Yasno випустила новий мобільний застосунок для мешканців Києва